Welkom bij SRK Rechtsbijstand

Onze advocaten en juristen hebben jarenlange ervaring in bijna alle rechtsgebieden. Je komt hier waarschijnlijk via één van de verzekeraars waarvoor wij werken, De Goudse, De Zeeuwse, JUWON of de Vereende.

Zaak aanmelden

Meld je zaak aan

Wil je juridische hulp? Dan ben je bij SRK Rechtsbijstand aan het juiste adres. En als je verzekerd bent, is onze hulp in de meeste gevallen gewoon gedekt. Je kan je zaak online aanmelden. Heb je dit gedaan, dan kijken we eerst of je verzekerd bent bij een van onze aangesloten verzekeraars en of je zaak ook gedekt wordt door de verzekering. Dit hoor je uiterlijk binnen vijf werkdagen van ons. Op basis daarvan beoordelen we of je in aanmerking komt voor juridische hulp. Als dit het geval is, sturen we je zaak door naar een rechtshulpverlener.

Aanmelden kan eenvoudig via het formulier hieronder of via ons e-mailadres nieuwemelding@srkrechtsbijstand.nl. Meld je je zaak aan via e-mail? Dan vragen we je alle vereiste velden uit het aanmeldformulier in te vullen zodat we je zaak goed in behandeling kunnen nemen. Voor de e-mail geldt een maximale grootte van 25 MB. Na het toezenden van de stukken, krijg je uiterlijk binnen vijf werkdagen een reactie van ons.

Probeer het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Velden met een * zijn verplicht. Op basis van de informatie die we van je ontvangen, kijken we samen wat de beste aanpak of oplossing is. Dat bespreken we vervolgens telefonisch met je.

Veelgestelde vragen

Wij voeren de rechtsbijstand uit voor de volgende verzekeraars:

De Goudse

De Zeeuwse

JUWON

De Vereende

Ook als je via een gevolmachtigde partij bent verzekerd bij een van deze verzekeraars kun je bij ons terecht.

Nee, per 1 juli kun je met een verzekering van Nationale Nederlanden en Aegon niet meer terecht bij SRK Rechtsbijstand. Ben je verzekerd bij Nationale Nederlanden, ga dan naar DAS. Ben je verzekerd bij Aegon, ga dan naar ARAG.

Ook als je een juridisch conflict hebt maar je niet verzekerd bent, kun je bij SRK terecht. We verwijzen je dan graag naar ons label Brandmeester (https://www.brandmr.nl). Hier bieden we je juridische hulp tegen een vaste prijs in plaats van het uurtarief dat advocatenkantoren rekenen. Deze hulp wordt gegeven door juristen.

Om je zaak te melden, kun je online het aanmeldformulier invullen. Als iets nog niet helemaal duidelijk is, kun je ons per e-mail of per post altijd nog vragen stellen. We vragen je in ieder geval om alle vereiste velden uit het aanmeldformulier door te geven zodat we je zaak goed in behandeling kunnen nemen.

E-mail: nieuwemelding@srkrechtsbijstand.nl (maximale grootte 25 MB)

Post (Tip! Stuur ons geen originele stukken mee maar kopieën.):

SRK Rechtsbijstand BV

Oude Middenweg 17

2491 AC Den Haag

Kom je er niet uit? Dan kun je ons ook bellen. Ons telefoonnummer is 088 – 01 88 500 (voor het lokale tarief).

Als je een zaak aanmeldt, kijken we eerst of je verzekerd bent bij één van onze aangesloten verzekeraars en of je zaak ook gedekt wordt door de verzekering. Dit hoor je uiterlijk binnen 5 werkdagen van ons. Meestal krijg je voor die tijd al een inhoudelijke reactie van de jurist die je zaak in behandeling neemt.

Als je vraag gedekt is door jouw rechtsbijstandverzekering dan neemt een jurist of advocaat je zaak in behandeling. Samen bepalen we de beste strategie om de zaak aan te pakken en welke acties wij voor je gaan ondernemen. We bespreken ook met je welke uitkomst je kunt verwachten.

Daarnaast maken we een aantal afspraken, zoals hoe het contact verloopt (bijvoorbeeld per e-mail of telefonisch) en welke reactietijd je mag verwachten. Al deze afspraken slaan we op in je dossier. Je jurist houdt het overzicht over de hele gang van zaken en houdt je altijd op de hoogte over de voortgang van je zaak.

Wij werken volgens de Kwaliteitscode Rechtsbijstand en het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. In het kort betekent dit dat wij altijd het belang van de klant vooropstellen, op een heldere en tijdige manier met je communiceren en dat bij ons goed opgeleide rechtshulpverleners werken.

We horen natuurlijk ook graag van je hoe je onze dienstverlening ervaart, zodat we daar weer van kunnen leren. Daarom sturen we na 6 weken en na afronding van je zaak een klanttevredenheidsonderzoek uit. Klanten beoordeelden SRK in het eerste kwartaal van 2019 met een 7,9.

Als je al een dossier bij ons hebt, kun je rechtstreeks contact opnemen met je rechtshulpverlener. Ook kun je een e-mail sturen naar dossier@srkrechtsbijstand.nl (maximale grootte 25 MB). Vermeld in het onderwerp je dossiernummer.

Voor het aanmelden van een nieuwe zaak maak je gebruik van het aanmeldformulier op deze site.

Je kunt ons ook bellen op het nummer 088 – 0188 500 (voor het lokale tarief). Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 08:30 en 17:30 uur. Gemiddeld neemt er binnen 1 minuut iemand op. Bij drukte kan dit oplopen tot maximaal 5 minuten. Als je geen tijd hebt om aan de lijn te blijven, kun je er ook voor kiezen om een boodschap achter te laten zodat wij je kunnen terugbellen.

We doen altijd ons best om je zo snel mogelijk te helpen.

- Heb je net een nieuwe zaak gemeld? Dan ontvang je van ons binnen een werkdag een dossiernummer.

- Een inhoudelijke reactie over je zaak en de dekking hiervan krijg je binnen 5 werkdagen.

- Wil je teruggebeld worden bij een lopende zaak? We bellen je altijd uiterlijk de volgende werkdag terug.

- Heb je overige vragen of klachtenmeldingen? We reageren binnen 5 werkdagen.

- Wil je contact met je eigen rechtshulpverlener? De afspraken hiervoor maken jullie onderling.

Soms is degene die je zaak behandelt even niet bereikbaar, bijvoorbeeld omdat hij of zij bij een zitting aanwezig is, parttime werkt of met een andere klant in gesprek is. Vaak word je dan doorverbonden naar een collega die een notitie kan maken of je vraag misschien al kan beantwoorden. Als je rechtshulpverlener voor een korte tijd niet te bereiken is, kun je het best de voicemail inspreken. Onze advocaten en juristen krijgen hier meteen een melding van op hun telefoon en in hun e-mail en bellen je dan zo snel mogelijk terug. Een e-mail sturen is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Is het nodig om voor je zaak een advocaat in te schakelen, bijvoorbeeld omdat er een gerechtelijke procedure moet worden gevoerd? Dan heb je recht op vrije advocaatkeuze. Je zaak is in goede handen bij een advocaat van SRK Rechtsbijstand, maar mocht je niet willen dat de zaak behandeld wordt door een van onze advocaten, dan kun je ook een eigen advocaat kiezen. Doe dit altijd in overleg met ons. Wij geven dan binnen de grenzen van je polis de opdracht aan de advocaat van je keuze. Kijk hier voor meer informatie.

Onze rechtshulpverleners handelen altijd in jouw belang, maar het kan voorkomen dat je het niet eens bent met het standpunt van je jurist, of met de voorgestelde aanpak. Als jullie er samen niet uitkomen, kun je gebruik maken van de geschillenregeling. Een onafhankelijke advocaat kijkt dan naar de punten waar jullie het niet over eens zijn en geeft een bindend advies. Wij schakelen deze advocaat in en nemen de kosten van het advies voor onze rekening. Kijk hier voor meer informatie.

Wat vervelend dat je niet tevreden bent! Vanzelfsprekend willen we er alles aan doen om dit voor je op te lossen. Je kunt in de eerste plaats altijd met je klachten of feedback terecht bij je jurist of advocaat. Komen jullie er samen niet uit? Laat het ons dan weten.

De advocaten en juristen die in dienst zijn bij SRK Rechtsbijstand voldoen allen aan de opleidingsverplichtingen die er voor hun functie gevraagd worden.

Onze advocaten zijn zogenaamde advocaten in dienstbetrekking en staan - voor zover zij daartoe verplicht zijn - geregistreerd in het rechtsgebiedenregister. Een overzicht van onze advocaten en de rechtsgebieden waaronder zij geregistreerd staan vindt u hier.